Ce înseamnă CASĂ pentru voi?

 

Zilele acestea auzim din toate direcțiile sugestia “stați în casă”. Unii și-au postat pe profilul de facebook “#stauacasă“. Ce vă vine în minte atunci când auziți acest cuvânt, casă? Un loc minunat plin de…? Ce face dintr-o casă un cămin? Eu mă gândesc întâi la oameni, și abia apoi la locuri.

 

Am vizitat locuri unde am putut servi masa, m-am putut odihni, chiar am putut conversa cu cineva. Dar acele locuri nu semănau deloc a cămin, deoarece atmosfera era apăsătoare, încărcată de durere, sau mânie, sau tensiune, sau lucruri asemănătoare.

 

Alte ori am fost în locuri unde mi s-a oferit minimul necesar, dar atmosfera era caldă, primitoare, fericită, ospitalieră și iubitoare. Acolo m-am simțit imediat acasă. A fost relaxant și m-am conectat cu oamenii. Un loc minunat este plăcut, dar oamenii și relațiile mă fac să mă simt cu adevărat acasă.

 

În Biblie găsim atâtea povestiri despre CASĂ/CĂMIN. Domnul Isus spune că cei care Îl urmează sunt familia Sa. El le spune ucenicilor că lumea va cunoaște că suntem ucenicii Săi dacă ne iubim unii pe alții.

 

Ceea ce îi atrage pe oameni ACASĂ sunt relațiile. Ne vom simți acasă în mediile noastre fizice și spirituale, atunci când punem în practică dragostea despre care vorbește Domnul Isus.

 

Aici pe pământ vom avea experiențe când ne vom simți acasă, vom simți că aparținem unui anume loc. Suntem chemați să ne luptăm pe cât posibil pentru asta, atât în căminele noastre, cât și în bisericile noastre. Ambele sunt imagini ale CĂMINULUI ceresc.

 

Acel CĂMIN ne va împlini pe deplin dorul nostru. De aceea, este important să ne asigurăm că vom fi acolo împreună cu Isus. El a promis că ne pregătește un loc și apoi se va întoarce să ne ia să locuim împreună cu El pentru toată veșnicia.

 

Samy Tuțac

Președinte al fundației Biblia pentru  Toți