O zi împreună cu Domnul Isus

O zi împreună cu Domnul Isus – Miercuri

Pasaje de citit:

1.Matei 26:1-17

2.Marcu 14:1-11

3.Luca 22:1-2

 

Nu sunt multe activități ale Domnului Isus menționate în această zi în Evanghelii. Dar vedem că învățătura Domnului Isus a deranjat. În toate cele trei pasaje observăm că preoții cei mai de seamă, cărturarii și bătrânii norodului s-au adunat împreuna să alcătuiască un plan pentru a-L prinde, iar mai apoi, a-L omorî.

Este ziua când Isus îi anunță pe ucenicii Săi, că în 2 zile va fi răstignit (Matei 26:2). Biblia nu ne relateaza, dar mă gândesc ce trăiri trebuie să fi avut Domnul Isus. Omul Isus pe de o parte, care știa că urmează să treacă prin suferințe cumplite, se afla chiar în locul unde va fi chinuit (la Ierusalim) avea înaintea Lui mulțimea care îi va da sentința și tot pe acolo sunt sigur că se afla și soldatul care îi va da lovitura finală, iar pe de altă parte Isus Dumnezeu, care știa că, este singura soluția pentru a aduce mântuire.

Un alt episod semnalat de evanghelii astăzi este acela în care capul Domnului Isus a fost uns cu untdelemn foarte scump, ceea ce a provocat agitație în rândul ucenicilor. Isus le explică semnificația acestui gest și anume că femeia a făcut acest lucru în vedere pregătirii Sale pentru îngropare.

Se pare că la finalul acestui episod, Iuda a plecat să trateze cu cei care voiau să Îl prindă și să-L omoare.

O altă zi cu Domnul Isus, ultima lui zi plină de libertate. Ce urmează? Vom vedea mâine și în zilele care urmează.

Roagă-te ca Dumnezeu să te ajute să înțelegi motivul pentru care Domnul Isus a fost dat la moarte și a trebuit să pătimească așa de mult.