Împreună cu familia în vremuri de distanțare

Împreună cu familia în vremuri de distanțare

Împreună cu familia în vremuri de distanțare este o serie de articole scrise pentru familile care trebuie să stea în casă în timpul pandemiei de Covid-19. Acest material poate fi folosit pentru toate vîrstele și este foarte ușor de utilizat – nu aveți nevoie de multe materiale sau pași de pregătire, doar de familie.

Acest material poate fi folosit ca devoțional de seară de luni până vineri sau o dată pe săptămână – cum preferați. O altă opțiune este să vă conectați online împreună cu alte familii și să îl parcurgeți împreună.

Materialul este structurat în jurul unor activități pe care le putem face în perioada aceasta. Este bine să vorbim împreună cu familia despre cum putem răspunde acestei crize globale. În fiecare zi ne vom uita la una din următoarele teme:

Sugestii practice pentru familii

  • Găsește varianta cea mai bună pentru familia ta și ține cont de faptul că fiecare familie e diferită. Nu îți seta așteptări prea mărețe despre cum vor decurge sesiunile și bucurați-vă de orice victorie mică.
  • Alege un loc unde să aveți timpul vostru împreună. Întâlniți-vă în același loc de fiecare dată pentru a crea un obicei. Întâlnirea poate avea loc la masă sau pe o canapea.
  • Cel puțin un adult ar trebui să citească materialul înainte de sesiune. Puteți împărți această sarcină, într-o zi se pregătește tatăl, în altă zi, poate bunica.
  • Împărțiți sarcinile. Cineva poate să citească pasajul din Biblie, cineva să pună întrebările și altcineva să conducă timpul de cântat.
  • Timpul de discuții poate fi uneori dificil. Ca să vă asigurați că nu doar o persoană vorbește, încurajați pe toată lumea să vorbească iar ceilalți să asculte când cineva vorbește.

Fiecare sesiune include

Pregătire – o activitate simplă și distractivă (nu este nevoie de materiale)
Discuții – o întrebare care să pornească timpul de discuții
Explorare – un pasaj scurt din Biblie de citit
Gândiți – ceva la care să vă gândiți împreună cu familia
Acționați – aveți câteva idei practice
Rugăciune – încheiați sesiunea cu o rugăciune simplă spusă împreună