Despre Noi

În Iunie 1867, Josiah Spiers a vorbit la 15 copii, într-o clasa de desen în Islington din Londra, creând astfel o nouă modalitate de a-L împărtășii pe Hristos copiilor. Aceste întâlniri au crescut rapid și curând Misiunea speciala pentru Copii ( Children s Special Service Mission) CSSM, a fost formată, mai târziu, devenind Scripture Union.

Tom Bishop, un slujitor neordinat a fost implicat în întâlniri similare în Sudul Londrei și l-a întâlnit pe Spiers în 1868. Au lucrat împreună în următorii 40 de ani, stabilind o lucrare care pâna în 1893 a distribuit 13 milioane de broșuri pentru copii în 50 de limbi pe întinsul globului, și astăzi operează în peste 130 de țări.

Mai târziu, în 1868, Spiers a venit în vacanță în Llandudno în Țara galilor și în mod spontan a ținut o întîlnire pentru copii pe plajă. A desenat textul ”Dumnezeu este dragoste” pe nisip, invitându-i pe copii sa îl decoreze și apoi le-a spus povestea Bibliei. Așa s-a născut misiunea pe plajă.

old_BPT

În 1879, CSSM a introdus un sistem de citire zilnică a Bibliei. Inițial membrii îl primeau anual ca o listă pentru citire zinică și sugestii de rugăciune. Mai târziu au fost produse reviste pentru copii cu note explicative. Au fost publicate broșuri și fluturași pentru trupecare au participat la primul razboi mondial.

Prima tabără pentru băieți s-a ținut în 1892 la Littlehampton, condusă de maiorul Leibenrood, un vetaran al razboiului Zulu. În următorul an a început lucrarea Caravana Misiunii în Sate pentru copii( CMVC ), care a deveni parte a CSSM, iar ambele au fost incluse in 1960 sub numele de Scripture Union când a devenit organizație ca întreg.
După al doilea război mondial, Scripture Union a dezvoltat noi modalități de misiune în școli.

A contiuna si a dezvolta noi modalitîți de slujire, a fost și va continua să fie unul din obiectivele principale ale Scripture Union. Poate contextul s-a schimbat, dar nevoile copiilor și ale tinerilor au rămas la fel .