O zi împreună cu Isus

O zi împreună cu Isus – Luni

 

Pasaje de citit:

1.Matei 21:12-17 – Gonirea vânzătorilor din Templu

2.Marcu 11:12-19 – Blestemarea smochinului și izgonirea bișnițarilor din Templu

3.Luca 19:45-48 – Izgonirea vânzătorilor din Templu

Luni, Scriptura ni-L prezintă pe Domnul Isus dând învățătură. Mai întâi ucenicilor prin blestemarea smochinului, iar mai apoi celor din Templu și preoților cei mai de seamă.

Isus se întoarce din Betania spre Ierusalim. De fapt, se pare că Domnul Isus a făcut de câteva ori acel drum. Mai întâi, În Betania îl înviază pe Lazăr, apoi vine la Ierusalim călare pe un măgăruș, apoi în aceeași zi (Duminică) se reîntoarce în Betania unde petrece noaptea. Mai apoi, luni, se reîntoarce în Ierusalim. Distanța dintre satul Betania și Ierusalim este de 15 stadii (Ioan 11:18) asta înseamnă cam 2,8 km, pe drumul ce lega Ierihonul și regiunea Iordanului.

Intră din nou în Ierusalim, și merge în Templu. Ieri, când a intrat în Templu, Domnul Isus doar a observat ce se petrecea acolo (Marcu 11:11), dar astăzi îl vedem acționând. Ceea ce este uimitor să observăm, este modul Domnului Isus de a fi, de a acționa, de a învăța.

Luni la câteva zile înainte de a muri, știind asta, El continuă să facă lucrarea pentru care a venit.

Roagă-te ca Dumnezeu să-ți dea înțelepciune, să poți cunoaște planul Său pentru tine și indiferent de ce urmează să te ți de acest plan!

 

Cristi Marițan